(07.05.2009) Köln, İslam düşmanlarına hazırlanıyor

Köln, İslam düşmanlarına hazırlanıyor

Irkçılık, her zaman Avrupanın mayasında bulunmuştur. Emperyalizm, sömürücülük hep bu mayadan ortaya çıkmıştır. Bugünlerdede bu mayadan beslenenler mevcut. Özellikle Fransa ve Almanya´da son zamanlarda ırkcı faaliyetlerin çoğaldığını izliyoruz. Irkçılığı destekleyen partilerin oyları her seçimde biraz daha çoğalıyor.

Irkçılığa birde aşırı İslam düşmanlığı eklenince, ortaya küçüksenmeyecek bir tehlike çıkıyor. İşte böyle bir tehlike son bir iki senedir Almanya´nın Köln kentinde çirkin yüzünü gösteriyor. Gerçi ırkçılığın güzel yüzü yoktur… fakat bu yüzü aşırı bir kötü yüz mahiyetinde.

Zaten her zaman var olan, fakat maskeler arkasında gizlenen bu yüz, Diyanetin Köln´de büyük bir camii yapma isteğiyle su üstüne çıktı. Maskeler düştü…

Irkçılar „Almanya´nın islamlaşmasına karşıyız“ diye pankartlarla aylardır propaganda yaptılar. Afişler dağıttılar. Konuşmalar düzenlediler. Propaganda yaptılar. Baskı kullandılar. Dövdüler, yaktılar…

Ama birde vicdan diye birşey vardı…

Vicdanını yitirmemiş gayrimüslim almanlar, türk ve müslüman dostlarına sahip çıktılar. “Köln´de ırkçı istemiyoruz” diye yola düştüler.

Müslümanlarla yürüdüler…

Onlarla soğukta üşüdüler…

Beraber şarkılar söyleyip, türküler çağırıp, vicdanlarını dile getirdiler…

Hem döner yediler, hemde alman patatesi…

***

Şimdi yine gözler Köln´de. Çünkü Diyanet eski caminin kapısını kilitledi. Artık herkes yeni yapılan, Almanya´nın en büyük camilerinden birisi olan, Köln Camisinin açılmasını bekliyor.

Herkes hazırlık içinde…

Özellikle İslam karşıtları. Onlar yine iş başında. Bu sefer daha büyük bir organizasyon ile. Önümüzdeki Cuma´dan Pazar´a kadar ırkçılar Köln´de büyük bir gösteri yapacaklar. Gösterinin ismi “İslamlaşmaya karşı kongre”. Almanya genelinden binlerce insan bekleniyor. Büyük bir provokasyon yapılması bekleniyor.

O kadar büyük ki, Alman Polisi genel bir bildiri yayımladı. Herkes sağ duyulu olmaya davet ediliyor. Çatışmaların olmaması ümit ediliyor.

Diyanet de bir bildiri hazırladı. Cuma Namazında tüm Almanya´da ki 880e yakın Diyanet camilerinde bu gösteriyle ilgili bilgi verilecek ve vatandaşlar sağ duyulu olmaya davet edilecek.

Evet, haftasonu Köln´de sıcak gelişmeler yaşanacak. Umariz ki, vicdanın sesi galip gelir.

Not: Acaba birileride sağcıları sağ duyulu olmaya çağırsa, nasıl olur?

Cemil Sahinöz, Moral Haber, 07.05.2009
http://www.moralhaber.net/yazidetay.php?Yazi_id=11463&yazar=493

Ein Kommentar

Eingeordnet unter Türkische Kolumne / Türkce Makaleler

Eine Antwort zu “(07.05.2009) Köln, İslam düşmanlarına hazırlanıyor

  1. Kudsi

    „Not: Acaba birileride sağcıları sağ duyulu olmaya çağırsa, nasıl olur?“

    Bir sey degismez maalesef. Adamlar yine bildiklerini okurlar. DITIB kubbesiz, minaresiz, kücük boyutta, halktan uzak, distan cami görünümlü olmayan sadece dört köse bir cami binasi yapsa, gene karsi cikar bunlar. Chorweiler’de gördügümüz gibi…

    Ne yaparsan yap, onlara göre öyle de böyle de kötüsün:

    Onlara tatli dilli olursan, (onlara göre) takiyye yapiyorsun.
    Onlara kizarsan, zaten kendini ele vermis oluyorsun.
    Onlari muhatap almazsan, özelestiri yapmaktan acizsin.
    Onlari muhatap alirsan, zaten istedikleri de bu, seni yerin dibine gecirip isini bitirirler.

    Kendileri, herseyi daha iyi bilme ve daha üstün argümanlari oldugu ve bunun icin kendilerinin fikren galib ve karsi tarafin maglup oldugu havasindadirlar. Sagduyulu insanlar icin „Müslümanlar sizleri ayakta uyutuyorlar, farkinda bile degilsiniz. Eger bir gün onlar buraya hakim olursa o zaman görürsünüz gününüzü ve bizim ta bastan beri hakli oldugumuzu!“ derler. Insanlari, özellikle Müslümanlari provoke edip öfkelerine yenilmelerini ve bununla kendilerini hakli cikarmaya calisirlar. Öyle igrenc sözler sarfederler ki, herkes ayni seviyede dayanamaz, zaten bunu da bildikleri icin, bilerek öyle yaparlar. Bir de buna akademik entellektüel bir kisve giydirdiler mi, ayikla o zaman pirincin tasini.

    Yani bu adamlarla ugrasmaya bile degmez.

Hinterlasse einen Kommentar

Diese Seite verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden..